Sunday, January 25, 2009

Tjenesten i Frankrike;)

Frankrike var helt topp. Vi bodde i Vezenobres, sør Frankrike, jobbet mest på ungdomskole og videregående i byen Ales.
Vi kom ned og fikk timeplanen med engelskundervisning på planen, siden ingen av oss kan fransk, var dette den eneste muligheten vi hadde for å kommunisere med ungdommene. Så vi reiste opp en topp midt i byen og velsignet byen og skolen vi underviste på ligger rett bak korset på bildet!
Her var vi i en klasse på ungdomskolen, og etter vi intoduserte oss, hadde "henteleken", var dette veldig gøy for enkelte;) Og de lærte jo noen nye engelske ord.

Og Ingeborg og resten som kor, lærte elevene en norsk slager, "jeg gikk en tur i skogen" og vi fikk de til å synge kanon for oss! De var veldig flinke. Ellers hadde vi stort sett gruppearbeid, der vi fikk de til å delta og bruke det de kunne av engelsk. Vi hadde mange spennende samtaler, og noen ikke så spennende. den andre uken vi var der ble vi bare kalt "ko-ko, ko-ko" på skolen, og fikk vår egen fanklubb. Tror de neste teamene som skal ned i våres, kan lett bygge tillit med disse!!
På videregående skolen streiket elevene, og hadde satt opp blokkeringer den ene dagen vi skulle komme å undervise..så vi snudde på skoleplassen.
Kontakten vår fortalte at helt siden den franske revolusjonen har det vært kultur i Frankrike å streike om de er i mot noe, eller for å vise sitt standpunkt, og denne gangen er det elevene som ikke liker noen forandringene som staten vil gjøre med skolesystemet.

2 comments:

Inger said...

cool!
(kan du mene "jeg gikk en tur på stien"?) :p

Anonymous said...

Tji hi! Hva med å lære dem "Det glade vanvidd kalles jeg....fallera!" neste gang?