Tuesday, October 11, 2011

Slovakia og latter:)

 I går kom jeg hjem fra et eventyr i Slovakia! Jeg var på RISK-tur med to andre jenter, Ane og Caroline til Bratislava. Vi bodde hos en nydelig slovakisk dame som het Jana. Ei dame som ble forvandlet i løpet av helgen!! Ho var i en veldig tøff livssituasjon, men alikevel tok oss i mot inn i hennes hjem og var med å gjorde helgen til en helg der vi fikk se at Gud kan gi glede og fred, selv når livet er vanskelig.
Her tok ho oss med på Slovakisk resturant for å smake slovakisk mat. Potet og ost stort sett:) Min rett var potetkuler i ostesaus! Ganske surt og mektig, men godt nok. Potetpannekakene var gode!
  

En nydelig by, men veldig preget av kommunisttiden. Slovakerne har etter kommunisttiden malt de kommunistblokkene med fargen, slik at det i dag ser ut som en liten lego-landsby! Selv om det er preget av deres historie. Også renner Donau gjennom byen!





Her er slottet på toppen av byen!! Vi gikk opp dit for å se utsikten og se hele byen:)









Her er bønnekjempene!! Vi var med på en tverrkirkelig bønnekonferanse i Bratislava. Der vi ba flere timer begge dagene vi var der. For Slovakia og for Europa! Han snakka til oss og vi kjempet for landet og byen.









Ved slottet var det en lekeplass, for liten og for stor!!! Og der lekte vi, vi husket, klatret, dumpet og balanserte på tau. Og lo masse. Var som barn:)


Og her holder Jana Caroline og meg i sine hender!!! Denne damen smilte og lo og sa selv at ho hadde funnet livet sitt igjen etter denne helgen sammen med oss. Så håper og tror at det er en forandring som vil vare! Fantastisk å oppleve en voksen dame være så ærlig og åpen for forandring i hjertet!

Og her er vi:) Alle fire. En gjeng i ulike alder, fra ulike hjem og land og kulturer, men sammen var vi.

Og Caroline delte på møtet når vi var tilbake i Skien. Ho er en skikkelig tøff 15 åring!!! Takk for turen jenter, og takk til alle dere som har husket på oss underveis:)

No comments: