Tuesday, February 17, 2015

This is church!

Hvordan kirke funker har alltid vært et stort spørsmålstegn for meg. En ting er å gå i kirken på søndag for å høre en preken, kjenne stillheten, eventuelt høytidligheten. Men det dissippelgjørende fellesskapet, det har jeg lett lenge etter. Men min huskirke i Gøteborg har elementer jeg virkelig setter pris på. På onsdager møtes vi en gjeng, ber, deler fra Bibelen og diskuterer aktuelle problemstillinger i livet som kristen. Denne uken hadde vi en av våre kompiser som er kokk til å lage mat, mexikansk. Sjukt imponerende både teknikk og tempo på typen. Og smaken på kveldens taco, var super!! Takk Oscar. Vi delte et måltid sammen med å dele livet.    
På søndag hadde vi gudstjeneste hos en familie i nærheten. På søndagene kommer det flere til kirken. Her er det familier og naboer;) Veldig spennende. Vi fikar sammen, så har vi gudstjeneste sammen, så er det lunsj og heng for de som vil! Denne søndagen hadde vi vietnamesisk lunsj!...
Her er det mat for en hver smak. Vi synger sammen, ber for hverandre, støtter hverandre i hverdagslige ting, hjelper hverandre praktisk, deler mat og drikke, vi deler hva Gud gjør i livene våre og hører Guds Ord lest. Vi har ulike nasjoner i kirken og noen helt ferske i troen, noen som har hvert kristne en lang stund og noen som ikke kjenner til det enda. Men veldig stilig å se hvordan Gud leder de nærmere for hver gang vi møtes.


No comments: