Thursday, February 26, 2015

Over 3000 km for en helg!

En kult ting med min jobb, er at man aldri vet hvor man ender opp hen;) Jeg ble invitert til å være leder på konfirmasjonsleir i Norrland, som da er Nord-Sverige. 
Og mitt hjerte banker for tenåringer og konfirmanter, så jeg sa ja til den invitasjonen! 
Så med,
- Fullpakket bil
- 3000 km på kartet
- Mye godt Guds-nærvær
- Sol, vakker svensk natur
- Og en gjeng med norrlanske unge potensielle represtentanter for Guds rike på jord;) 
Det var mye lek, mat og tenåringsnakk, i god mix med gode andakter, vitnesbyrd og fortellinger om hvordan det er å være tenåring. Og den gutte- og jente- snakken var også en hit her!

Når helgen var over reiste vi et par timer, til Vilhelmina, for å sjekke ut den byen og arbeidet som foregår der. Og hvilket folk.., og hvilken spirit..., de vet hva de vil, og Gud holder på å gjøre store ting blandt unge gamle, de som har vokst opp der, og de som flytter til. Hørte om vitnesbyrd om folk frelste og møtt av Gud, i skoler, på gata, kafeer og i kirka. Helt rått.
 Fikk meg også en tur på scooter i skogen!! Utrolig vakker natur og hvilket kick å frese over snøviddene på scooter. En frihet og en glede i kald vinterluft. En drøm for en vestlending.
Og en fjellstuge hadde de og gjort klar for oss;) så da ble det både båling med pølse og brød og en riktig god fika med kokekaffe på ilden. Skauer'n koste deg vettu.
Måtte tøffe meg litt også. Kristin Scooter Skaug! Ingen kjørekort og ingen fart, så ganske så trygge omgivelser for både meg og andre;) Men kul kråke, det skal jeg ha.
På veien stoppet vi i Østesund, og der hadde de på sjøen satt ut solstoler på isen, så hele byen satt jo nesten ute på isen sammen med oss...eller vi med de. Og samme deal her, pølse i brød på grillen!
Og en god dose D-vitamin. Dette er Mikael og Stina som kom til Restenäs i høst og heiv seg også med på en roadtrip til nord over en helg;)

Traff på noen venner fra Linköping som var oppe i vinterferien der ute på isen også!!! Anders og Sara   med familie. Søringene koste seg sammen med fika fra McD;)
Og Paul, som bor i Norrland, var meget fornøyd etter helgens eventyr sammen med gjengen både han hadde med og alt han fikk stolt vise fram til oss!!
Fun fact on Norrland, det utgjør 60 prosent av Sveriges flateinnhold, og har 12% av Sveriges befolkning. Så mye land, og få folk. Men du hvilket folk! Åpne, varme, morsomme, pratsomme, tøffe fargerike og frimodige. Om noe hender i Norrland, kan ringvirkningene lokalt spres fort.

Husk på å be for Paul og hans arbeid i Norrland. Han planlegger sommerkonferanse nå, ønsker et fulltidsteam opp dit og i fremtiden kjøre en villmarksDTS, sammen med aktiv i både menigheter og lokalsamfunnet i Vilhelmina. Stolt av deg, Paul!


No comments: