Wednesday, June 06, 2012

Roadtrip i Småland


Dette var gjengen som var på tur! En blå Saab og en rød Volvo, mil etter mil i Smålandsområdet, også kalt bibelbeltet;)
For to måneder satt vi i teamet og ba for Sverige, og Gud gav oss en tanke om å reise for å oppdage den svenske vekkelseshistorien i bygd og by. Og se hvordan tilstanden er i dag!? Så ut på tur, aldri sur:)
 
Vi reiste først til Vetlanda i øst, der fikk vi undervise på barne og ungdomstrinnet på en skole og tilfeldig møte med noen folk i misjonskirken.


Reiste videre til Vernämo, der vi hadde fått kontakt med ei dame, som inviterte oss med på bønnegruppe for ungdommer og vi hadde en samling med de i kirken. Og der traff vi blant annet disse to guttene. De er begge to 17 år, og var veldig gira for Gud, og for sine venner til å oppdage det de har funnet!!
  Så gikk turen videre til Gnosjö, som er kjent for sin gode arbeidsmoral og oppfinnelser. Vi fikk henge med noen tenåringer på samfunnshuset noen timer.
Og vi fikk komme inn i en kirke for å be for plassen og for kirkene i bygden. 
Så gikk turen til Jönköping, og her har du gutta som står på hendene..noe som ble vårt kjennetegn på ALLE stedene vi var, så stå de på hendene og tok bilde..

Fra Jönköping reiste vi i retning Vårgårda, og på veien dit stoppet vi på vekkelsesmuseumet i Nårungabygden. Et åpent museum der vi kunne se historien om Anders Petter Andersson som jobbet med å male mjøl og som ekstra inntektskilde produserte mengder med hjemmebrent.
En natt satt han og funderte på om det virkelig er så varmt i helvete som han hadde hørt. For å sjekke det ut stakk han hånden inn i ilden, og han brant seg selvfølgelig og skrek, jeg har tapt!                          

Så fra denne dagen i 1858 hadde han ikke ro på innsiden før han tok han i mot Jesus. Og da begynte denne ene mannen å forkynne om Gud. Og det var denne mannen som startet vekkelsen i dette området! Kult. 


I Vårgårda reiste vi opp på et utsiktspunkt og ba for den bygden og bygdene og byer i området. Vi fikk også møte en gjeng med ungdomsledere fra ulike kirker og sammenhenger.

Vi avsluttet turen på en øy utenfor Göteborg, på en øy som heter Hönö. Dette er kommunen i Sverige som i historien hadde høyest prosent kristne tidligere. I dag er situasjonen annerledes.

Vi kom hjem på søndag, glade og fornøyde! Fantastisk land!! Gode tider. OG har virkelig tro på at hva som har vært i historien, gir håp for det som kommer!!

No comments: